Totalt antall sidevisninger

Get Animal; Shout out!

. Velkommen til en av de mest avsidesliggende bloggen i hele Internetuniverset. Her vil det tidvis bjeffes meninger og kommentarer til dagligdagse ting som mer alvorlige saker. Legg gjerne igjen din mening også.

torsdag 11. juni 2009

Gaddafi kommer med en ubehagelig sannhet.

Muammar Gaddafi sier at vesten selv er skyld i piratvirksomheten utenfor Somalias kyst: http://www.dagbladet.no/2009/06/11/nyheter/pirater/utenriks/somalia/skipsfart/6662222/

Og han er faktisk inne på noe. Vestlige fartøyer som baser sin drift på industrifiske har sopt opp det meste av fisk utenfor kysten av flere afrikanske land. Jeg så en dokumentar på svensk TV hvor en av de fiskerne som hadde mistet sitt levebrød på grunn av dette overfisket var tvunget til å ta seg jobb på en industritråler. Hans jobb bestod bl.a. i å dumpe (død) fisk som ikke tilfredsstilte arbeidsgiverens krav til minstemål. Han kunne fortelle at om han heller hadde fått lov til å dra ut med sin lille båt og fiske den fisken han dumpet i løpet av en dag, så ville han kunne brøfø familien sin i 1-2 år. Dette illusterer storkapitalens galskap. Og nå som kapitalistene har tvunget mennesker i Afrika til alternative måter å skaffe penger på, så forklares det med at de er banditter/pirater. -Ja, noen ledere er nok det - og gjør det kun for "easy money". Men disse bandittlederne har blitt gitt gode vilkår til rekruttering, nettopp ved hjelp av vestens grådige kapitalister.

Så det blir bare feil å sende militære kryssere og fly for å forsvare skipstrafikken der nede. Det må gjøres tiltak på land, og i havet, som kan gi mennesker jobbene sine tilbake. Vesten røvet livsgrunnlaget fra en mengde mennesker. Ergo har vesten et ansvar for å rette det opp. Men det er så lett å kritisere andre uten å foreta noen som helst selvransakelse.

2 kommentarer:

  1. Det samme er i ferd med å skje i vårt land. Kystbefolkningen står uten rettigheter, industrifisket har overtatt.

    SvarSlett
  2. Da setter vi oss i småbåter og reiser ut på sjøen bevæpna til tennene. :)

    SvarSlett