Totalt antall sidevisninger

Get Animal; Shout out!

. Velkommen til en av de mest avsidesliggende bloggen i hele Internetuniverset. Her vil det tidvis bjeffes meninger og kommentarer til dagligdagse ting som mer alvorlige saker. Legg gjerne igjen din mening også.

fredag 20. mars 2009

Når trærne suger sevje fra grasrota...

Norsk Tipping har innført den såkalte "Grasrotandelen". For de uinvidde så kan det forklares kort: Etter at de problemfylte spilleautomatene forsvant, så forsvant også inntekter til idrettslag og ideelle organisasjoner. Alibiet for de etterhvert så steinrike automateierne var at de ga en skjerv til lokal idrett og kultur. Men med utradering av automatene så forsvant denne lille skjerven. Dog om det ikke var snakk om store beløp til det enkelte lag, så var det kjærkomne midler som kom veldig godt med til driften.
Og nå har altså Norsk Tipping sørget for at de lokale lag og foreninger skulle ha mulighet til å ha noenlunde tilsvarende inntekter også fremover, ved at vi som tipper/spiller kan styre 5 prosent av vår innsats til en grasrotorganisasjon.
Men hva skjer?
-Noen av de store fotballklubbene her til lands, hvor Vålerenga har utpekt seg mest, driver massiv markedsføring for å få folk til å styre sin grasrotandel til dem.....
Helt uhørt! Disse klubbene har sløst med penger, og er selv skyld i at kostnaden med å drive en fotballklubb i eliteserien koster flesk. Å da begynne å stjele penger fra de små lag og foreninger - for dette er indirekte stjeling - er uforskammet og smakløst.
Det er jo også aktiviteten på grasrota som får frem talenter fra de små samfunn. Grasrotmidlene kan være det som skal til for å avle frem Norges neste Solskjær. Men nå skal altså Vålerenga sørge for at så ikke skjer..... Det blir ikke færre utlendinger i norsk fotball av sånnt. Når talentene ikke blir utviklet her hjemme, så må man jo hente dem et sted. Og det koster penger. Skal man da bli enda mer kreativ i å suge midler fra grasrota?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar