Totalt antall sidevisninger

Get Animal; Shout out!

. Velkommen til en av de mest avsidesliggende bloggen i hele Internetuniverset. Her vil det tidvis bjeffes meninger og kommentarer til dagligdagse ting som mer alvorlige saker. Legg gjerne igjen din mening også.

onsdag 18. mars 2009

Bonusryttere uten skamvett.....

I Dagbladet kan man lese at gutteklubben Grei i DnB NOR har forsynt seg grovt fra selskapets midler for å gi seg selv bonuser. Tatt i betraktning av at Staten er stor eier, og ikke minst at banken har fått ta hånd om store summer av fellesskapets midler, så fremstår disse bonusene like mye pinlige som umoralske. Men i turbokapitalistenes verden finnes tydeligvis verken selvinnsikt eller moral. Der måles suksess kun i hvor mye man greier å karde til seg selv.
Nå er det på tide å rydde opp! -Politikerne snakker om forskjells-Norge, og at de vil motarbeide dette. Samtidig lar de ledere i banken Staten selv eier bruke denne banken som ei melkeku til å tilegene seg umoralsk høye inntekter.
Hva fortjener egentlig disse høye herrer bonus for? -Å ja: Det er kanskje for at de har fått medarbeidere til å råselge risikofylte spareprodukter - som menigmann bar en usedvanlig høy risiko for å tape store beløp - samtidig som banken var dømt til å tjene stort på. Selvfølgelig fortjener man bonus når det er svindlet for milliarder. Særlig når det er gjort på en kløktig måte, slik at det blir fordelt på flest mulig hoder. Da blir ikke enkelttilfellene fullt så groteske.......

Når man ser hvordan forvalterne opererer er det kanskje mest samfunnstjenlig å gjøre som den eldre garde har hatt en tendens til; å legge sparepengene under madrassen i stedet for å la gribbene få kloa i dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar