Totalt antall sidevisninger

Get Animal; Shout out!

. Velkommen til en av de mest avsidesliggende bloggen i hele Internetuniverset. Her vil det tidvis bjeffes meninger og kommentarer til dagligdagse ting som mer alvorlige saker. Legg gjerne igjen din mening også.

torsdag 6. august 2009

Du tror det ikke før du får se det.....

Både VG og Dagbladet skriver at kun 13 av 164 kriminelle asylsøkere som bruker tiden i Norge til å selge narkotika er sendt ut av landet.

UDI trår til med gode begrunnelser igjen: Det går så tregt å få sendt de kriminelle ut av landet på grunn av lang behandlingstid på asylsøknadene deres. - Ja ha!?
Jeg trodde det var sagt tidligere at ved å begå kriminelle handlinger så brøt man vilkårene for å få asyl her i landet. Så hvorfor ha ankefrist for å påklage avslag. Er man dømt i retten, så bør jo ikke systemet være at UDI kan heve seg over en rettsavgjørelse uansett. Ikke rart at det blir stor saksmengde hos UDI hvis de sitter og lager regler for å tviholde på saker som allerede er avgjort av søker selv. Noen ganger lurer jeg på om UDI har en uoffisiell formålsparagraf om å jobbe for kriminelle og snyltere, og å jobbe mot de som har redelige hensikter. Det verserte blant annet noen saker om ektemenn som ikke får sin utenlandske ektefelle hit til landet på grunn av motarbeidelse fra UDI.
Jeg vil tro at det er en ganske enkel løsning på å redusere behandlingstiden og saksmengden hos UDI: 1. Aksepter at asylsøkere som er aktivt kriminelle har brutt forutsetningene for å søke asyl, og avslå umiddelbart dom har falt. Sak løst!
2. Nordmenn som gifter seg med utlending her i Norge har allerede fått verifisert all dokumentasjon etter norsk rett. Identifisering og vilkår forøvrig er alt gjort av offentlig myndighet. Så UDI kan trygt innvilge. Sak løst!

Dette er helt gratise råd UDI. Dere må gjerne hevde at dere fant på det selv. Bare slutt å være så hjelpesløst handlingslammet.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=556446
http://www.dagbladet.no/2009/08/06/nyheter/innenriks/asylpolitikk/narkotikapolitikk/7530417/

5 kommentarer:

  1. Utlendingssaker har forvaltiningsloven å rette seg etter, straffeloven gjelder for kriminelle. To forskjellige retninger som ikke akkurat jobber sammen. Nok om det, men det som bør gjøres er:
    1. Lukkede mottak for alle inntil de kan framvise gyldige papirer som bekrefter deres identitet. Dette skaffer de ved å få tilgang til fax, pc, telefon etc. Det viktigste er å begrense deres frihet til id-papirende er framlagt. Dette vil gjøre det lite trivelig å komme til kongeriket.
    2. Søkere som allerede har en søknad om asyl i et annet europeisk land burde ikke fått lov til å søke om asyl i Norge. De burde settes i et eget lukket mottak til de var klare for retur til det landet de allerede har søkt i. Slik det er i dag kan alle søke om asyl uavhengig om de har en annen søknad inne i et annet land. I mellomtiden går de fritt rundt. Mange stikker fra mottakene og bor ikke på oppgitte adresser gitt til myndighetene når disse sjekkes ut. De gjør det vanskelig for myndighetene å finne dem når tidspunktet kommer for en uttransport fra Norge. Klarer de å unngå myndighetene i 18 måneder, slik at de ikke blir tatt, må vi i Norge realitetsbehandle søknadene deres. EU-regler sier dette.
    3. Begrense muligheten for advokater til å sende klager og omgjøringsbegjæringer. Dette gjør de bare for å tjene penger tiltross for at de er klar over at dette trolig ikke vil få noen innvirkninger på saken. De skaper kaos hos et allerede sterkt presset saksbehandler apparat fordi det jfr. forvaltingsloven skal svares på slike henvendelser uansett.

    SvarSlett
  2. Her må SV/V og Krf våkne. Helt uakseptabelt at hele 13 kriminelle asylsøkere er hjemsendt.

    Hva med ankemulighetene? Bør man ikke få anket utvisningsvedtakene minst 5 ganger. Således at man har vært her i landet så lenge at menneskelige hensyn tilsier at de kan få bli.

    SvarSlett
  3. Ingen krimminelle utlendinger skulle hatt anketid.skulle vært sendt ut fra norge med
    første fly.Kan vel anke utall ganger? Det gjør
    at Vi aldrig blir kvitt dem.Stoltenberg har
    jort Norge til ett fristed for krimminelle,
    terrorister og tiggere.Ønsker dem alle hjertlig
    velkommen til Norge.Stoltenberg ønsker og at
    Muslimene skal overta Norge.Noe som snart
    er gjordt.


    JILL

    SvarSlett
  4. De fleste borgere i dette landet som da ikke ser det som sin hovedoppgave å innføre flest mulig kriminelle (enkelte politikere som tror de tjener stemmer på det, samt UDI som tydeligvis tviholder på så mange saker som de bare kan, ja og så diverse advokater da)må ved dette valget stemme på det partiet som virkelig går hardt ut med lovnader om å rydde opp i galskapen. Det er ganske enkelt blitt helt ville tilstander etterhvert, og politikere og myndigheter med stadsråd i spissen virrer rundt som hodeløse høns som kakler vilt i løse luften, uten at en "dritt" blir gjort. Hadde det ikke vært så alvorlig, så kunnde disse sakene virkelig fortjent tittelen "tidenes elleville komedie"

    SvarSlett
  5. Jeg forstår jo at Norge er et førstevalg for de fleste som bruker asylinstituttet for å velge nytt bosted. At Stat og kommune ordner bolig fullt møblert er jo praktisk. At man etter 2 år får overta alt inventar vederlagsfritt er jo en gavepakke!

    SvarSlett