Totalt antall sidevisninger

Get Animal; Shout out!

. Velkommen til en av de mest avsidesliggende bloggen i hele Internetuniverset. Her vil det tidvis bjeffes meninger og kommentarer til dagligdagse ting som mer alvorlige saker. Legg gjerne igjen din mening også.

torsdag 30. juli 2009

Jesus gjenoppstår kanskje på Snåsa?

Joralf Gjerstad, Snåsakailln, hadde enda en gang sin siste offentlige opptreden. Det skedde i forbindelse med Olavsdagene i Trondheim, hvor Biskop Singsaas inviterte til en prat. Biskopen kunne slå fast at "Joralf er ingen Jesus". Det er det ingen som vil benekte, men kanskje er Joralf det nærmeste Norge kommer en slags Jesus. Men hvem vet, kanskje gjenoppstår Jesus akkurat på Snåsa? -Nå får skeptikerne bare roe seg. Det er humoristisk ment... Må jo si i fra. Skeptikerne er jo på tå hev, så det virker som om spøk ikke "går hjem" engang.

Det er nesten fornøyelig å lese skeptikeres betraktninger, ikke bare når det gjelder Snåsamannen. Det som ofte går igjen er krav om "vitenskapelige beviser". Man kan jo ikke få vitenskaplige beviser hvis vitenskapen enda ikke har kommet langt nok til å evaluere de aktuelle tilfeller. Det blir som om en person for 100 år siden skulle hevde at enkelte sykdomstilfeller kom av en ukontrollert deling/utvikling i celler i et av kroppens organer. Selvfølgelig ville vedkommende blitt latterliggjort. Etter datidens vitenskap visste ingen om kreft, eller måter å påvise kreft på. Nå i dag, etter en utvikling i vitenskapen, så ville de fleste nikke forstående om et sykdomstilfelle ble forklart med kreft.

Det er litt som direktøren for patentkontoret i New York sa i fullt alvor på 1920-tallet: "Patentkontoret trengs ikke lengre, det som går an å finne opp er funnet opp nå."

Om ting synes å virke usannsynlige, så kan det være vår fatteevne i den tid som tingene dukker opp som gjør dem usannsynlige.

4 kommentarer:

  1. Sprøyt. Hvis Snåsamannen kan gjøre de tingene han sier han kan gjøre; heale over telefon, gjette kort, fjerne lidelser som skolemedisinen ikke har klart å fjerne... da er han, eller har ihvertfall evner som likner SVÆRT mye på jesus sine. At han i tillegg nekter å la seg teste er jo også utrolig feigt! Dersom vi hadde to grupper, med 20 syke personer. Snåsamannen får fri tilgang til å helberede hvor mye han vil i to uker. Så sammenlikner vi fremgangen til de syke. Hvis framgangen mellom gruppene er normal, eller lik, har Joralf "Snåsakailln" ingen helberedende evner. Hvis det viste seg å ha en effekt, da må vi gjenta det... til vi er sikker. DA, OG FØRST DA, kan vi ta snåsamannen på ALVOR. Og da er han "the second coming of christ". Hvis ikke? ja, da er han en vanlig mann, med gode medmenneskelige egenskaper.

    SvarSlett
  2. Skal man tro på jesus og gud så må man tro på en djevel. Satan var en av guds mektigste engler og har mange som i den tid følge med han over. Disse kan også gjøre kraftige gjerninger. Satan gjør seg til lysets engel for å forvirre skarene.
    Det at kirken inviterer dette inn fullfører sjøgens beskrivelse. Det at kirken av alle ting påpeker at han ikke har tatt betaling er jo humoristisk, kanskje de burde lære litt?

    SvarSlett
  3. Til anonym (23.47).
    Ja, kanskje gode menneskelige egenskaper har større helbredende evner enn hva vi er klar over per i dag....

    SvarSlett
  4. hvorfor måtte man betale for å høre på dette.Kirken skal da være et sted for alle.fattig og rik ....eller?

    SvarSlett