Totalt antall sidevisninger

Get Animal; Shout out!

. Velkommen til en av de mest avsidesliggende bloggen i hele Internetuniverset. Her vil det tidvis bjeffes meninger og kommentarer til dagligdagse ting som mer alvorlige saker. Legg gjerne igjen din mening også.

torsdag 30. juli 2009

Det enkleste er pistol!

Norge viser igjen handlingskraft. Når jeg leser Dagbladet får jeg inntrykk av at: Nå skal arbeidsledige fiskere fra Somalia rennes i senk av marinejegere. -Pirater kaller man menneskene som har blitt vervet av somalisk mafia. Men hvorfor har disse menneskene valgt å slutte seg til mafiaens rekker? OK, noen er vel kort og godt kjeltringer, og har funnet sitt lodd i livet med piratvirksomhet. Men svensk TV hadde en dokumentar for en tid tilbake som viste at EU-fiskere har fisket tomt havet flere steder utenfor Afrikas kyst, bl.a. utenfor Somalia. Fiskerne har familie å forsørge. Når fisken er borte blir raskt nøden stor. Jobber vokser ikke på trær, heller ikke i Somalia. Så mafiaen får gode vilkår i sin verving.

Så tilbake til Norges handlingskraft. Svaret på ovenstående er fra norsk side først og fremst kuler og krutt. Mennesker som slutter seg til piratvirksomhet for at EU-flåten tok fisken deres skal om nødvendig tas livet av, og det av norske soldater. Hvorfor er ikke Norge villige til å ta tak i problemet i saken? Hvorfor ikke ta med EU-representanter til Somalia for diplomatiske samtaler, og vise at Europa og den vestlige verden er villige til å bidra til at menneskene får mer samfunnsnyttige ting å holde på med enn piratvirksomhet. Det ville trolig gjøre rekrutteringen for mafiaen vanskeligere, og sannelig kunne det etterhvert minske strømmen av asylsøkere fra Somalia. Men handlingskraftige - fredsprisutdelende - Norge velger altså kuler og krutt som den eneste løsning.

Det kunne vært akseptert med båter til å eskortere skip som en forsvarsanordning mens man jobber med løsningen. Men her har "den vestlig verden" istedet inntatt en kollektiv "USA-aktig holdning": Selv om vi er årsak til problemet, så får dere finne løsningen selv. Imens skal vi skyte folk i filler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar