Totalt antall sidevisninger

Get Animal; Shout out!

. Velkommen til en av de mest avsidesliggende bloggen i hele Internetuniverset. Her vil det tidvis bjeffes meninger og kommentarer til dagligdagse ting som mer alvorlige saker. Legg gjerne igjen din mening også.

fredag 24. juli 2009

Det måtte være for godt til å være sant.

Så kom nedturen altså ganske fort..... Stein Erik Hagen blir i Norge likevel.

Han flagger kun ut ungene, og det han ser ut til å elske aller mest: verdiene.
Så det ser ut som om Hagen synes at samfunnet som han kritiserer for å ha et dårlig system (skatteregler), ikke er et så verst samfunn å bo i siden han velger å bli selv. -Har Hagen tenkt over at dette kanskje kommer av blant annet skattereglene? Alle bidrar etter evne. Vi har et relativt bra tjenestetilbud, og myndighetene gis mulighet til å gi gunstige vilkår til etablerere av forretning. -En situasjon Hagen også var i for ikke lenge siden.

Jeg kan ikke fatte at Stein Erik Hagen synes det er så surt med denne formuesskatten. "Det norske systemet" ga han - og andre - veldig gode rammevilkår for å bygge sin forretningsdrift. Når man blir milliardær på noen få år, så har man ikke mye grunn til å klage. Det skulle bare mangle om ikke også milliardærer yter sin skjerv til fellesskapet. Men dette beviser bare at floskelen "mye vil ha mer" faktisk ikke er en floskel, men en sannhet.

Og kanskje er det bra at Hagen blir i Norge. For da blir nordmenn minnet på en grådighet som mennesker skal passe seg for. Hadde alle tenkt som Hagen, da ville det ikke blitt mye hyggelig "samfunn" igjen. Men nå får vi heller være storsinnet nok til å glede oss med skatteflyktningen Hagen. Bare bli her i fellesskapet som du virker livredd å yte en skjerv til Hagen. Vi arbeidsfolk skal ta regninga denne gangen også. Vi er vant til å ha lite å rutte med.

Og for å rippe opp i litt nyere historie. Her er sitat fra en VG-artikkel tre år tilbake:
"I et VG-intervju i romjulen 1999 var Hagen sterkt kritisk til at Røkke inntil da hadde skattet til England. - Røkke kunne jo flytte hjem og betale skatt, slik som vi andre må gjøre, sa Hagen. Han var opptatt av det han kalte «eksempelets makt». - De opererer som om de bor fast i Norge. De nyter fordeler og anerkjennelse som om de er fastboende nordmenn, uten å betale skatt til Norge. Hva vil skje med skattemoralen til folk flest dersom sånne som Røkke ikke skal betale skatt til Norge? undret Stein Erik Hagen."

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=230553

4 kommentarer:

  1. Mannen har betalt millioner av kroner i skatt, han har skapt titusener av arbeidsplasser. Den eneste grunnen til at du og andre kan tillate dere å kritisere folk som Hagen, er at oljen hjelper Norge. Uten oljen, hadde du og andre sosialister ikke kunnet rope på staten til å brødfø deg.

    SvarSlett
  2. Jeg er enig med artikkelforfatter og ikke Anonym.

    Hagen er en hyklersk møll som skor seg på den stabiliteten og de rammevilkårene vi har i Norge. Han har ikke skapt verdier så mye som han har FÅTT verdier. Hvis ikke RIMI kjeden hadde eksistert, hadde ikke vi Nordmenn hatt ost og melk? Det er rikelig med butikker vi kan handle fra, men nå er det én mindre kjede hvor JEG kommer til å handle i!

    Og, det med at han blir boende - jeg foreslår tvangsdeportering, han og Mulla Krekar. Bli kvitt han og unga, selg ICA og Rimi og vi stryker navnet hans fra historiebøkene.

    SvarSlett
  3. Anonym har ikke skjønt veldig mye, det må jeg få lov til å si. Jeg er ikke noen utpreget sosialist, men heller ikke så veldig mange steg til høyre.
    At Hagen har skapt mange arbeidsplasser, er hevet over enhver tvil, og ja, han har sikkert betalt "bøtter" i skatt. Men med hvilken rett opphøyer han seg selv til en av de mest betydningsfulle menne, og at han tilhører en forfulgt gruppe i samfunnet? Tufs! Det er det mest dekkende ordet jeg finner for Hagen.

    Gnurkel, viktig for meg å få sagt at Hagen ikke har noe med ICA og Rimi og gjøre lenger. Han solgte de til blodpris til Ahold og ICA Sverige. Så han er ute:-) Helt ute...

    SvarSlett
  4. Til Rablings: Har egentlig Hagen skapt mange arbeidsplasser? -Mange Rimi-butikker vel i drift før de ble til "Rimi". Franchisekonseptet nyttiggjorde Hagen til å presse priser hos grossister og produsenter (At de får mindre å rutte med reduserte kanskje antall ansatte der?), og det ble enda større margin å putte i egen lomme.

    Som investor har vel ikke Hagen vært veldig til samfunnsbygger. Det kunne neppe gi mange nye arbeidsplasser å selge Freia til amerikanere f.eks.

    SvarSlett