Totalt antall sidevisninger

Get Animal; Shout out!

. Velkommen til en av de mest avsidesliggende bloggen i hele Internetuniverset. Her vil det tidvis bjeffes meninger og kommentarer til dagligdagse ting som mer alvorlige saker. Legg gjerne igjen din mening også.

onsdag 29. juli 2009

Politiet må få rote litt i tiggermiljøet.

Politiet har i den senere tiden hevdet at tigging og kriminalitet går hånd i hånd. Og da særlig i det miljøet av profesjonelle tiggere fra Romania. Her sier politiet at de med sikkerhet vet at tigging i mange tilfeller er et skalkeskjul for en utstrakt kriminell aktivitet. Tiggingen fungerer som hvitvasking av verdier tilegnet ved den kriminelle aktiviteten. Derfor ønsker de å ha mulighet til å luke ut de som de har dårlig erfaring med på grensen, skriver Dagladet.

At politiet velger å gå ut med dette tilsier at de har godt innblikk i det som foregår. Men nettoppp siden det er godt organisert av mennesker som vet hva de holder på med, så er det vanskelig å bevise. Dermed har de kriminelle oppnådd sin hensikt. Og det gjør det ikke lettere for politiet at det alltid er velmenende mennesker som nekter å tro at ting kan være anderledes enn hva de ser ut til på overflaten.

At disse prøver å få folk til å ikke lytte til hva politiet kan meddele av sine erfaringer vil gjøre det vanskelig å komme problemet til livs. Blant annet Klassekampen gjør sitt for å prøve å rive ned politiets kobling mellom tigging og kriminalitet. Avisens kommentator Alf Skjeseth viser nærmest sjarmerende naivitet der han skriver: "Det er vanskeleg å sjå for seg at dei eldre kvinnene som kryp saman på sine kartongplatar i bitande vintersno på Vaterlandsbrua, kan skimme kredittkort eller rane gullsmedbutikkar med tungt utstyr." -Men du gode Skjeseth. Det er jo det som er politiets problem: Mor og bestemor blir plassert i gaten som tiggere, mens gutta gjør brekk, lopper folk for PIN-koder og bankkort. Når politiet sporer opp kjeltringene, så er jo selvfølgelig forklaringen at alle verdiene har kommet fra mor og bestemors tigging. Hvis det dreier seg om store summer, kan det sikkert forklares med nordmenns begeistring for å ha rumenske tiggere i hver en krik og krok i byen, og dermed viser en enorm giverglede.

Skjeseth skriver videre at; "Vi som har vår daglege ferd på Grønland i Oslo, passerer sommar som vinter dusinvis av rumenske tiggarar på gatehjørna. Også stigmatiserte grupper som romfolk frå Romania har krav på normal rettstryggleik, og kan ikkje bli kriminaliserte kollektivt eller på vag mistanke." -Jeg har også min daglige ferd over Grønland. Og slik jeg opplever det så er politiet sin beskrivelse av tiggermiljøet mye nærmere virkeligheten enn det Skjelseth prøver å gi inntrykk av. Men selvfølgelig skal de få ha sin rettssikkerhet. Og Norges holdning til rettssikkerhet, lave straffer og gode soningsforhold gjør nok landet ekstra hyggelig for de med uærlige hensikter. Når disse kjeltringene blander sin virksomhet med lovlige aktiviteter, så vil det nødvendigvis rokke litt ved de lovlige aktivitetene når kriminaliteten skal stoppes. Man kan vel ikke mene at kriminalitet skal få fortsette bare for at det kan forstyrre tiggerne en periode.
Man kan sammenligne det med trafikkontroll. Politiet må få lov til å kontrollere alle bilister for å luke ut promillekjørerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar