Totalt antall sidevisninger

Get Animal; Shout out!

. Velkommen til en av de mest avsidesliggende bloggen i hele Internetuniverset. Her vil det tidvis bjeffes meninger og kommentarer til dagligdagse ting som mer alvorlige saker. Legg gjerne igjen din mening også.

onsdag 13. mai 2009

Identitetsjuks skal ikke være veien til nytt Pass

Det kan virke alt for enkelt å få norsk pass. Blant våre nye landsmenn er det dessuten mange som har pass fra flere land. Veldig praktisk å påberope seg tilhørighet til det eller det landet, alt avhengig av situasjonen. Har man utført grov kriminalitet i et muslimsk land er det sikkert veldig beleilig å vifte med sitt norske pass, og kreve at norske myndigheter må sette all sin prestisje inn for at man ikke blir straffet etter (moder)landets lover.
Ordningen med doble statsborgerskap og muligheten til å inneha pass fra flere nasjoner bør fjernes umiddelbart. Og innehavere av dette må ta et valg. Det er et eldorado for juksemakerne slik det fungerer.

Pålegg selskaper som driver persontransport over landegrenser til å skanne ID/pass sammen med billettopplysningene. Dukker en svindler opp i passkontrollen uten papirene kan dette lett hentes fra passasjerlisten. Og retur bestilles der og da. -Problem solved!

For de som allerede har greid å komme hit med skjult identitet bør det være åpenbart at pass ikke kan utstedes. -Har man slettet sin identitet kan ikke Norge etablere en ny til dem.For å ha et sted å returnere/sende lurendreierne til burde man kanskje opprette en ny stat. A'la slik det ble gjort med Israel. Men for å unngå evigvarende konflikt med naboer kan Norge kanskje avse Bjørnøya?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar