Totalt antall sidevisninger

Get Animal; Shout out!

. Velkommen til en av de mest avsidesliggende bloggen i hele Internetuniverset. Her vil det tidvis bjeffes meninger og kommentarer til dagligdagse ting som mer alvorlige saker. Legg gjerne igjen din mening også.

søndag 10. mai 2009

Asylsøkerere som kriminelle

Dagbladet skriver om en mor som blir tatt for butikktyveri to ganger på tre dager. I utgangspunktet kanskje ikke en veldig oppsiktsvekkende nyhet. Men når det viser seg at dette er en asylsøker så blir det litt spesielt. Myndighetene må kanskje begynne å spørre seg: Hviket inntrykk av Norge er det mennesker rundt om i verden har egentlig? Er det bare å slenge inn en - tilsynelatende grunnløs - asylsøknad og herje med kriminalitet mens man har status som asylsøker. For å bli tatt har ingen konsekvens.
Personlig mener jeg at vi skal hjelpe mennesker i nød og fare. Men noe sier meg at det er alt for mange ressurssterke lurendreiere som benytter seg av asylinstituttet. En ting er at det kan være vansekelig å sile dem ut ved grensen. Men når de blir tatt i kriminelle handlinger, så bør det være enkelt å greit å gi direkte avslag på saylsøknaden. For hva søren er signalet man gir hvis "OK, du er åpenbart en løgnhals og notorisk kriminell, men Norge ønsker deg velkommen likevel".

Jeg vil trekke paralleller med asylsøknad og jobbsøknad/-intervju.
Hvis man søker en jobb, men er en slabbedask, så prøver man i det minste å skjerpe seg i søknadsprosess og prøvetid. Slik skulle man tro at det var med asylsøkere også. Men det inntrykk som er satt ute i verden av Norge er tydeligvis: Her er det bare å ture på fra første stund. Det får ingen konsekvens uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar